Hallo

Ik ben Corina, woonachtig in Groningen met mijn vriend en onze katten.

Thuis kruip ik graag op de bank met een boek of achter de computer met hoofd vol ideeën. Die ideeën kan ik kwijt of worden verder aangevuld bij de Improv Comedy groep Stranger Things Have Happened waarbij ik speel.

Hiernaast werk ik bij een regionale omgevingsdienst als adviseur Klimaat, Energie en Duurzaamheid, waar ik me vooral bezighoud met het helpen van lokale initiatieven om hun ambities waar te maken.

Enkele kenmerken

Ik ben klein. 153,5 cm – ja, die halve cm maakt uit.

Ik ben tweehandig, waardoor ik niet goed vat heb op wat links en rechts is. ‘Links is de hand waarmee je wijsvinger en duim een L vormen,’ zei men daar vroeger over. Helaas vertelde niemand me dat daarbij je handpalm naar beneden gekeerd moest zijn. Dit maakt me overigens geen gevaar in het verkeer, mits je me navigeert in termen van ‘die kant op’ en dan wijzen. ‘De andere links!’ roepen, heeft geen zin.

Ik denk en schrijf enorm associatief. Alles is voor mij een netwerk. Zo kom ik soms wanneer ik praat niet uit mijn woorden, omdat die gaan over een gedachte die al seconden geleden gevormd is en allang weer is ingehaald door nieuwe gedachten die al dan niet zinvol zijn. Schrijven geeft me een manier om wat in mijn hoofd omgaat te ordenen en dingen die ik voel te plaatsen. Wanneer ik verhalen schrijf,  probeer ik deze dingen op een vermakelijke manier in een plot te verweven.

Een incompleet lijstje van dingen die ik leuk vind

Lijstjes maken, reizen naar warme landen, duiken in tropische wateren, lekker slapen, sushi, lekker griezelen, massages, watermeloen, zumba, rumbonen (want chocola + drank = win), goede gesprekken met goede vrienden, minder goede gesprekken met goede vrienden, milkshakes, mijn lief aanmoedigen wanneer hij enge games zit te spelen die ik zelf niet durf te spelen en zo tweedehands toch kan meegenieten, Mijn Indo-fam, sneakers in schreeuwerige kleuren, recyclen, hernieuwbare energie, en 23:38 uur want dan leest het ondersteboven BEES – die tik heb ik overgehouden aan een vriend op de middelbare school, waarvoor bedankt.

Schrijven

Naast Vanbinnen en Vanbuiten heb ik allerlei korte verhalen geschreven. Hiermee ben ik een paar keer in de prijzen gevallen. Een aantal van deze verhalen kan je downloaden op deze site.

Contact

Heb je een vraag? Of heb je ‘Vanbinnen en vanbuiten’ of een van mijn andere verhalen gelezen en wil je me laten weten wat je vindt? Je kan me mailen op contact@corinaonderstijn.nl

Links

www.strangerthings.nl

Stranger Things Have Happened, een Engelstalige Improv Comedy groep. Doordat het publiek mee mag bepalen waar de voorstelling over gaat, is geen enkele show hetzelfde.

www.kellyvanderlaan.nl

Kelly van der Laan: goede vriendin en beter nog, goede schrijver van near future fantasy Lentagon-trilogie, waarin menselijke dilemma’s worden aangevuurd door toffe actie, omhuld in een sausje van tech-magie.

www.joweir.com

Marjolein Wiersma biedt verschillende creatieve diensten, waaronder fotografie, ontwerp en illustratie. Een flexibele friskijker. *Foto © Marjolein Wiersma.