Ik schrijf graag verhalen met zwaardere thema’s en complexe ideeën op een luchtige manier. Hieronder een selectie van een aantal vertellingen die de afgelopen jaren uit mijn toetsenbord gekomen zijn. Helemaal gratis. Wajoo.

Bad Karma

2012
1e Prijs – Pure Fantasy “Ongeluk en Bijgeloof”
Download

Nick ligt in bad als Karma hem komt opzoeken. Een superkort verhaal dat de 13e Pure Fantasy themawedstrijd ‘Ongeluk en Bijgeloof’ won. Een knipoog naar het gevoel dat alles wat je doet bij je terugkomt, alleen vaak niet op de manier die je denkt.

Schaduwballet

2011
2e Prijs – Fantastels 2011
Quatrofantasto – the American Book Center (limited print)
Download

Liefde kan een brug slaan tussen verschillende culturen, ook al is de kloof die overbrugd moet worden groot. In Schaduwballet testen oude eilandgoden Philip’s liefde voor zijn vriendin Senja door hem te dwingen mee te doen aan een eeuwenoud dansritueel. Meer dan alleen de band tussen twee personen staat op het spel. Won de 2e prijs bij Fantastels verhalenwedstrijd 2011. Eerder gepubliceerd in ‘Quatrofantasto’ Een speciale uitgave van The American Book Center.

Zengen

2011
 Pure Fantasy #24 (Sept./Okt. 2011)
Download

Post-apocalyptisch verhaal over een mensenschuwe eenling die pas om iemand leert geven wanneer de aarde opbrandt. Eerder gepubliceerd in Pure Fantasy 24. Wees gewaarschuwd, zware kost.

Pinnen in een Ongure Buurt

2012
12e plek – Unleash Awards
Download

Geschreven samen met Ben Adriaanse

Humoristische allegorie over hoe mensen hun naasten helpen, maar niet per se denken aan wie verder van hen af staan. Simon is op bezoek bij vrienden in de door orkanen geteisterde Deep South van Amerika. Daar zijn dingen niet direct zoals ze lijken. 12e bij Unleash Awards 2012. De jury was verdeeld tussen ‘dit is perfect opgebouwd’ en ‘dit leest als een slechte mop’. Oordeel zelf.