Superblij was ik afgelopen week toen deze site online ging. Ik ging druk in de weer met blogideeën opschrijven, zoals een terugblik op hoe heerlijk de publieksreactie was op de schaamteloosheid en militante zelfkritiek in ‘En nu is het mooi geweest’. De voorstelling was een karikatuur van het vrouw-zijn rond de dertig.

“Op zich wil ik wel een baby, maar ik wil niet bevallen. En ook niet zwanger zijn. En ook niet minder wijn drinken.”*

“Het wordt allemaal wat minder na je dertigste, je looks, je energie, je stoelgang. Maar weet je wat ook minder wordt? Hoeveel het je boeit. Ik noem het de fuckit-factor.”*

Alleen ergens kwam de gedachte op: voor wie doe ik dit eigenlijk? Zo’n website. Zo’n ijdel stukje internet. Zo’n antwoord zonder vraag. Wie heeft hier behoefte aan? Wie wil dit lezen? En toen dacht ik: mijn mama en tante Su. En vast nog wel wat andere mensen in mijn fam zijn geïnteresseerd. Hoi fam! Mamma famma en de Kookaburra motorclub. Bekt best lekker.

Dus lieve lezer, bloedverwant of niet, bij deze hoor je erbij. Welkom bij de fam.

Wil je weten waar ik de komende weekenden uithang? Hieronder een lijstje:

12 & 13 Maart – Gothic & Fantasybeurs, Rijswijk

19 & 20 Maart – Comic Con, Brussel

26 & 27 Maart – Comic Con, Utrecht

2 April – Dag & Gala van het Fantastische Boek, Amsterdam

23 & 24 April – Elfia, Haarzuilens

*Foto door Miranda Laanstra. Op de foto met Henriëtte Poelman en Jantien Siebring

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment